Sovnet fra nordlyset på Liuberget

Hjem » Blogg » Innlegg » Sovnet fra nordlyset på Liuberget
Gapahuk på Liuberget med utsikt mot Skjervetråkket. Blir det nordlys mon tro?

Denne kvelden skulle jeg gå til fots med staver i skiløypa sørover fra Koperud. Det var så hardt i løypene at jeg fant ut at det måtte bli løsningen denne gangen. Målet med turen var i utgangspunktet å oppleve nordlyset fra Liuberget. Entusiastene i Skjerva løypelag har laget en utstikker fra hovedløypa ut det utsiktspunktet. Her ser du Skjervetråkket, Skjerva, Skjellbreia og åsene mot nord. Himmel er det nok av. Nordlysvarslene lovet godt. Jeg var spent,- monterte kamera med riktige innstillinger rett foran soveposen. Det gikk noen timer uten at Aurora viste seg, og jeg sovnet. Tenk det. Da jeg våknet ved tre-tida, sjekket jeg varslene igjen, og det viste seg at et fantastisk nordlys hadde lyst opp himmelen mens jeg sov. Jeg kikket på facebook, og der så jeg at folk hadde tatt bilder med mobil både her og der. Ai, ai, ai. Dette var like dumt som å sove seg gjennom en orreleik. Det beste med en slik tabbe, er at det trigger meg til nytt forsøk og ny tur.
Morgenen bød på vindstille vær, en nydelig himmel og noen kuldegrader. Jeg kunne nyte havregrøt og bålkaffe . For et friminutt!
Neste utfordring, var å komme seg ned til Skjerva med pulk, sekk og kneprotese. På med truger. Hogstfeltet gikk lett. Videre på smal sti ned igjennom granskogen gikk i starten ganske greit. Det hjalp godt at noen hadde gått der. De sporene tok imidlertid slutt, og jeg måtte lirke meg gjennom til dels tett granskog. Pulken hang seg fast noen ganger fordi det var vanskelig å klare svingene. Det var bare litt komisk å drive der å bakse aleine i løssnøen for å komme seg på rett kjøl igjen. Vel nede på vannet var jeg fornøyd, og den siste biten over Skjerva gikk lekende lett.
Nå er det bare å leve på opplevelsen og se fram til nye eventyr.