Hvorfor?

Hjem » Blogg » Ute på tur » Hvorfor?
Teltplass ved Langmyra øst for Skjerva

20. – 21. Januar 2023.
SARA, HILLEBERG OG MEG.
Sara er pulken, Hilleberg er teltet, og meg er meg.
Hvorfor dra på telttur akkurat den kaldeste natta i januar? Svaret er enkelt: Jeg hadde satt av dette døgnet til tur, og jeg liker å gjøre det jeg har planlagt. Og hvorfor en slik tur? Det handler om å like å være i naturen og å innrette seg etter forholdene. Det handler om å mestre og å ha det bra i leir. Jeg skal bruke de erfaringene jeg har, og jeg skal holde ferdighetene vedlike. Jeg skal lage bål og servere meg selv kaffe. Det er fint. Jeg håper det er lenge til jeg må slutte med det.
Det er ikke alltid hodet og kroppen vil akkurat det samme, men denne turen brukte jeg til å finne ut hva som er greit. Jeg behøver ikke nødvendigvis gå så langt,- det viktigste er å være. Ja, og så må jeg ha med kamera. Motivene dukker opp bedre på tur enn hjemme i stua. Sånn er det bare.
Temperaturen sank til ca. minus 25 grader. Jeg visste det skulle bli kaldt, men ikke så kaldt. Heldigvis hadde jeg bra nok utstyr, slik at trivselsfaktoren var høy. Tenk å ligge varm i soveposen når trærne knepper i kulda. Det er en god følelse. Tid til å filosofere litt, tid til å bare være. Tenk å våkne om morgenen og se sola komme på tretoppene. Tenk å ha god tid til frokost og morgenkaffe. Tenk å kunne rusle med pulken på slep i min fart. Det er fint det.